Fraud Blocker

Ta bort blodkärl (IPL)

Ta bort blodkärl (IPL)

Introduktion

Vad är IPL?

IPL står för Intensivt Pulserande Ljus. IPL sänder ut ljus av olika våglängder mellan 410-1200nm beroende på vad som ska behandlas. Vatten, hemoglobin och melaninet absorberar ljus av olika våglängder. Behandlingen går till så att ljuset passerar översta hudlagret, utan att påverka eller skada detta.

IPL laser är en metod för att avlägsna ytliga blodkärl, kärlspindlar, kärlbristningar, ådernät och rodnader med hjälp av värme. IPL lämpar sig mycket bra vid Rosacea.

Det intensiva ljuset levereras till de djupare delarna av huden (dermis) och värmer upp området utan att skada omkringliggande vävnader. Kärlen krymper ihop och försvinner med blodcirkulationen, detta kan ta upp till ca 3 veckor och vanligen behöver man upprepa behandlingen.

Vad går att behandla?

IPL lämpar sig främst till behandling av mycket små och ytliga blodkärl. Det bör då röra sig om mycket tunna kärl som ligger ytligt eller rodnader som röd näsa och Rosacea.

För behandling av lite större ytliga blodkärl kan man behöva komplettera med andra typer av lasermaskiner.

Hur går behandlingen till?

Vid IPL-behandling läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via ett glasprisma. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden. Man får inga sårskorpor av behandlingen utan endast en lätt rodnad och värme i huden de närmaste timmarna.

 

Hur många behandlingar behövs?

För ett optimalt resultat rekommenderas en behandlingsserie med 3–6 behandlingar med 3-4 veckors intervall.

Det är viktigt med regelbundna behandlingar, vanligen både höst och vår. Samt mycket viktigt rätt val av hudvårdsprodukter vid Rosacea symptom. Vi arbetar med Rejuve, ett medicinskt hudvårdsmärke från Italien. Serien Aura är speciellt framtagen för att minska rodnad, reducera känslighet och stärka blodkärl samt djup återfuktning.

Resultatet

Vid behandling av blodkärl/Roscaea krymper kärlen samman och inom 3 veckor försvinner de med blodcirkulationen. I vissa fall kan några av kärlen dras samman redan direkt efter behandlingen. Rodnaden minskar vid varje behandling. Det är viktigt att underhålla med regelbunden IPL-behandling då blodkärlen ofta hittar nya vägar och spricker upp igen. Både kyla och värme och påverkar kärlen.

Att tänka på

Efter behandlingen blir man ofta röd men det brukar försvinna inom några dagar. I vissa fall kan man få mikroskorpor som brukar läka inom 7-10 dagar. För en del med väldigt dålig läkeförmåga kan det ta längre tid innan eventuell rödhet försvinner.

Ibland räcker det med en enda behandling för enstaka kärl men har man många kärl kan kärlen hitta nya vägar och då behövs ytterligare behandlingar. Man bör vänta minst 6 veckor innan man gör en ytterligare behandling.

Kontraindikationer:

  • Gravida eller ammande kvinnor
  • Metallimplantat
  • Pacemakeranvändare
  • Blödarsjuka
  • Hudförtunnande medicin
  • Hudsjukdom (aktiv herpes, psoriasis m.m.)
  • Keloid ärr
  • Myopathies (muskelsjukdom)
  • Cancer
  • Aktiva infektioner i kroppen

Priser

BehandlingPris
Helt ansikte2.000kr
Enstaka kärl1.000kr
Näsa1.200kr
Kinder2.000kr
Vid köp av 3 eller 6 beh ges 20% rabatt

Priserna gäller per behandling om ingenting annat anges.