Fraud Blocker

Pigmentförändringar

Pigmentförändringar

Introduktion

Sol och graviditet kan medföra pigmentförändringar som är svåra att få bort. Har man fått skador efter solen har pigmentcellerna oftast blivit förstörda och är överaktiva resten av livet. Däremot kan man desaktivera pigmentcellerna och få bort de bruna fläckarna med IPL. Efter behandlingen gäller strikt avhållsamhet från solen i minst 2 veckor och användning av högt solskydd.

En del får mörka fläckar i ansiktet under/efter graviditeten och dessa pigmentförändringar går att ta bort och brukar inte komma tillbaks eftersom de har uppkommit pga hormonförändringar under själva graviditeten. Blir man däremot gravid igen kan de naturligtvis komma tillbaka igen och då får man göra ytterligare behandlingar. Några har både epidermala (ytliga) och även djupare dermala pigmentförändringar. Då måste man använda olika typer av lasrar eller IPL för att ta bort dessa förändringar.

Vi kommer att välja lämplig behandling efter en konsultation hos oss på kliniken.

Hur går behandlingen till?

Vid IPL-behandling läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via ett glasprisma. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden. Man får inga sårskorpor av behandlingen utan endast en lätt rodnad och värme i huden de närmaste timmarna.

Hur många behandlingar behövs?

Det brukar krävas mellan 3-6 behandlingar för ett bra resultat. Samråd även med din hudterapeut angående hudvårdsprodukter för hemmabehandling.

Resultatet

Vid behandling av pigmenteringar kan pigmentet mörkna redan samma dag eller inom ett par dagar, de ljusnar igen med hjälp av den naturliga cellförnyelsen som sker varje månad, de gamla hudcellerna stöts av och ny hud kommer fram, då ser man att hudtonen ser jämnare ut, detta kan ta upp till ca 3-4 veckor.

Det är viktigt att hjälpa till med milda peelingar hemma och använda speciella hudvårdsprodukter rekommenderade av din hudterapeut som minskar melaninproduktioen.

Vi jobbar med Rejuve Cosmetics, en medicinsk hudvårdsserie från Italien. Rådgör med oss vilka produkter som är mest lämpade för dig. Cellular White är en produkt vi alltid rekommenderar vid behandling av pigmenteringar. Serumet är djupgående och dämpar produktionen av melanien, vilket ljusar upp befintliga fläckar.

Att tänka på

Under din behandlingskur är det viktigt med strikt avhållsamhet från solen ca 2-3 veckor före och efter behandling. Samt att använda ett högt solskydd om det inte går att undvika solen helt.

Kontraindikationer:

  • Gravida eller ammande kvinnor
  • Metallimplantat
  • Pacemakeranvändare
  • Blödarsjuka
  • Hudförtunnande medicin
  • Hudsjukdom (aktiv herpes, psoriasis m.m.)
  • Keloid ärr
  • Myopathies (muskelsjukdom)
  • Cancer
  • Aktiva infektioner i kroppen

Priser

BehandlingPris
Helt ansikte2.000kr
Ansikte & hals3.000kr
Ansikte, hals & dekolletage4.000kr
Dekolletage2.000kr
Enstaka kärl/pigmentfläck1.000kr
Näsa1.200kr
Kinder2.000kr
Hals2.000kr
Händer1.000kr
Paketpris vid köp av 3st behandlingar20%
Paketpris vid köp av 6st behandlingar30%

Priserna gäller per behandling om ingenting annat anges.