Fraud Blocker

Kemisk Peeling

KEMISK PEELING

Introduktion

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för att uppnå hudföryngring och hudförbättring.

En av de vanligaste typerna av kemisk peeling är en så kallad AHA-peeling, där en eller flera olika typer av syror ingår. AHA står för Alpha Hydroxy Acid och är ett samlingsnamn för olika typer av syror där några av de mest effektiva är glykolsyra och mjölksyra. Dessa syror förekommer naturligt och utvinns ur växter och brukar därför ibland också kallas för fruktsyror. Mildare kemiska peeling-behandlingar används t.ex för en allmän uppfräschning av huden med en djuprengörande effekt, för att återge hudens glans och lyster samt minska porer och fina linjer. Starkare peeling-behandlingar passar för en mer åldrad och rynkig hud. Dessa behandlingar har en klart föryngrande och utslätande effekt och kan också bidra till att dämpa ärr och acneärr.

En peeling-behandling bidrar till att avlägsna gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter som sitter på hudytan och nere i porerna. Den snabbar på cellförnyelsen i huden, vilket ger en smidigare hud med ökad lyster och förbättrar dessutom hudens förmåga att behålla fukt, vilket bidrar till att dämpa linjer och fina rynkor.

Vad går att behandla?

Exempel på vad vi kan behandla:

 • Grova porer – rengör och drar samman porstorleken.
 • Pigmenteringar – jämnar ut hudtonen på sol/åldersfläckar.
 • Fuktgivande – ger fukt och näring till huden.
 • Lyster – Gamla hudceller stöts av och nya hud kommer fram, detta ger lyster och vitalitet till huden.
 • Anti Age – Kickar igång cellförnyelsen och förebygger rynkor/linjer.
 • Acne ärr/cellförnyelsen ökar och strukturen förbättras.
OBS! Vi avråder behandling om du stämmer in på nedanstående punkter:

Hyperkänslig hud, psoriasis, eksem, infektioner i området, gravida och amning, personer som använder medicinering för acne (roaccutan, tetralysal osv, vänta minst 6 månader efter avslutad kur). Nysolad/ solbränd hud. Du ska inte ha solat på några veckor innan och efter din behandling

Vad ingår?

Hela behandlingen tar ca 30-40 minuter inklusive konsultationen.

 • Hudanalys och rådgivning.
 • Rengöring
 • Pensling med AHA/BHA i hög koncentration
 • Neutraliserande serum
 • Lugnande fuktkräm.
 • UVA-B-skydd

Vad händer inför behandlingen?

Du träffar en av våra auktoriserade hudterapeuter för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Din personliga behandlingsplan görs sedan upp tillsammans med din hudterapeut för att du ska få bästa möjliga resultat. Råd och rekommendationer av produkter för hudvård hemma får du i samband med ditt besök. Det är mycket viktigt att undvika solexponering 2-3 veckor före och efter din behandling.

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med konsultationen får du råd om detta av din behandlare.

Vad händer efter behandlingen?

Konditionen i din hud kommer att fortsätta att förbättras under den närmaste tiden efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

När det gäller eventuell konvalescens och bieffekter som kan uppstå efter behandlingen så varierar det mycket beroende på vilken typ av peeling som har utförts. Detta får du information om i samband med den konsultation som görs innan behandlingen utförs. Vanligt är t. ex att viss rodnad kan uppstå och avfjällning av huden i olika grader. Det är mycket viktigt att undvika solexponering ca 3 veckor efter utförd behandling.

 

Efter- och kombinationsbehandlingar

För att ytterligare förstärka effekten av en peeling-behandling kan den kombineras med andra typer av behandlingar, t.ex laser eller fuktbehandlingar som CooLifting eller Dermafusion 3D. För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Priser

Behandling – AHA-Syra 10-20%Pris
Helt ansikte1.000kr
Ansikte & Hals1.200kr
PaketprisVid köp av 3 behandlingar ges 20% rabatt.
Behandling – Kemisk Peeling  Mesoestetic 30-50%Pris
Helt ansikte1.400kr
Ansikte & Hals1.700kr
PaketprisVid köp av 3 behandlingar ges 20% rabatt.

Priserna gäller per behandling om ingenting annat anges.