Fraud Blocker

Injektioner

Muskelavslappnande injektioner

Introduktion

Vi har regelbundna injektionskvällar med leg. tandläkare Josefine Åberg.

Josefine arbetar till vardags som tandläkare, och är utbildad på Karolinska Institutet i Stockholm. Hon inriktar sig på estetisk tandvård och skönhetsbehandlingar med muskelavslappnande injektioner och fillers. Alla våra behandlare är certifierade och legitimerade inom sina behandlingsområden.

Josefine har utbildats på My Beauty Clinic Academy i Stockholm.

Kontakta oss för mer information kring datum och bokning.

Vad är muskelavslappnande injektioner?

Muskelavslappnande injektioner är ett läkemedel som har använts i decennier inom neurologi och ögonsjukdomar för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd i ex. ansiktets och nackens muskler. De senaste 10-15 åren har muskelavslappnande injektioner använts för reduktion av ansiktsrynkor orsakade av muskelsammandragningar samt för behandling av onormal svettning, sk hyperhidros.

Rynkor eller hudveck uppstår dels som effekt av hudens naturliga åldrande (långsam minskning av kollagen-, elastin- och hyaluronsyrahalten) och dels pga upprepade muskelsammandragningar när man ex ler, skrattar eller rynkar pannan. Det är mot de senare som muskelavslappnande injektioner är effektiv.

Hur fungerar muskelavslappnande injektioner?

Muskelavslappnande injektioner blockerar signalöverföring mellan nerv och muskel och reducerar/eliminerar på så vis muskelns förmåga till kontraktion (sammandragning). Muskeln förslappas och rynkan rätas ut. Muskelavslappnande injektioner verkar lokalt dvs. där den injiceras varför andra muskler än dem man vill förslappa inte påverkas. Det tar i regel några få dagar innan behandlingen börjar verka och ca 2 veckor innan full effekt uppnås.

Vad går att behandla?

Rynkor i pannan, mellan ögonen “bekymmersrynkan” och skrattrynkorna sk Kråksparkar (rynkor i yttre delen av ögonen) är lämpliga att behandla. Muskelavslappnande injektioner kan med fördel kombineras med andra ansiktsbehandlingar för ett förstärkt resultat.

Se bilden nedan på områden som går att behandla:

  • Skrattrynkor/kråksparkar
  • Mellan ögonen/bekymmerrynkan/glabellan
  • Pannan
  • Käklinjen
  • Runt läpparna

Hur går behandlingen till?

Mycket små och väldoserade volymer av muskelavslappnande injektionsvätska injiceras in med en tunn nål på flera väldefinierade ställen i de små ansiktsmusklerna. Sticken känns så små och närmast obetydliga. Det känns som ett litet myggstick. Ingen bedövning behövs.

Behandlingen tar i regel ca 15 min och man kan återgå direkt till sina dagliga göromål. Man skall inte gnida eller massera det behandlade området då det kan medföra att injektionsvätskan sprider sig till närliggande muskler, som då blir påverkade av behandlingen.

Hur länge har man effekt av en behandling?

Effekten sitter i regel mellan 3 till 6 månader. Den varar längre och längre för varje behandling man genomgår. 2-3 behandlingar/år behövs för att upprätthålla effekten.

Finns det några bieffekter?

I vissa fall förekommer en lätt rodnad, pirrningar och ömhet på platsen för injektionsställen. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandling och är av snabbt övergående karaktär. I ytterst sällsynta fall kan ögonlocket/ögonlocken hänga ner (sk ptos) efter behandlingen av pannan och eller bekymmersrynkan. Tillståndet normaliseras inom loppet av några veckor-månader. Värt att nämna är att muskelavslappnande injektioner i händerna på erfaren specialistläkare är en av de säkraste metoderna för hudföryngring idag. En viss känsla av tyngd över ögonlocken kan inträffa och är vanligare hos äldre och särskilt hos individer med breda pannveck och väldigt livlig mimik. Tyngden och de funktionella besvären man får av att inte kunna höja ögonbrynen är besvärande för vissa de första 2-3 veckorna efter en beh men är inte att förväxla med Ptosen beskriven ovan där ögonlockets muskel förslappats med oförmåga att öppna ögat helt som följd.

Kontraindikationer:

  • Gravida eller ammande kvinnor
  • Infektion/feber
  • Om du använder antibiotika samt läkemedel som påverkar nervsignaler i musklerna.
  • Undvik blodförtunnande medel som magnecyl, Ipren samt Omega3 och Voltaren etc. Minst två veckor innan injektion.

Priser

BehandlingPris
Kontakta salongen för mer information.

Priserna gäller per behandling om ingenting annat anges.