Fraud Blocker

Hudföryngring IPL

HUDFÖRYNGRING MED IPL

Introduktion

Vad är IPL?

IPL står för intensivt pulserande ljus. IPL sänder ut ljus av olika våglängder  mellan 410-1200nm beroende på vad som ska behandlas. Vatten, hemoglobin och melaninet absorberar ljus av olika våglängder. Behandlingen går till så att ljuset passerar översta hudlagret, utan att påverka eller skada detta.

Kort om IPL – Skin Rejuvenation

Det naturliga åldrandet och exponering av sol, väder och vind gör att huden tappar spänst. Kollagenproduktionen som ger huden sin naturliga spänst minskar. IPL-behandlingar kan återställa hudens elasticitet och ta bort ytliga blodkärl och pigmentfläckar. Det intensiva ljuset levereras till de djupare delarna av huden (dermis) och stimulerar till en ökad kollagen och elastinproduktion. Vintertrött hud får mer lyster och grova porer blir mindre synliga.

För ett optimalt resultat rekommenderas en behandlingsserie med 3–6 behandlingar med 3 veckors intervall. Behandlingsserien kan upprepas med jämna mellanrum, t.ex. vår och höst för att behålla hudens fräschör, speciellt vid rosacea för att hålla symptomen borta.

Ger goda resultat på bland annat rosacea, rodnader, ytliga blodkärl/brustna kapillärer, grovporig hud/apelsinhud samt solskadad hud/pigmenteringar.

Vi kan också behandla acne med IPL. När man har acneutbrott är det mycket viktigt att göra behandlingar med IPL för att det inte ska uppkomma några skador på huden. Det högintensiva ljuset dödar acne bakterien direkt och balansen mellan bakterien och talgproduktionen blir bättre.  Dessutom får man en optimal läkeförmåga i huden efter en IPL behandling vilket minskar risken för ärrbildning markant.

Vad går att behandla?

Hela kroppen går att behandla.

 • Ytliga blodkärl
 • Pigmentförändringar (solfläckar, åldersfläckar)
 • Rosacea
 • Grova porer
 • Små fina linjer
 • Acne
 • Acneärr

Hur går behandlingen till?

Vid IPL-behandling läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via ett glasprisma. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden. Man får inga sårskorpor av behandlingen utan endast en lätt rodnad och värme i huden de närmaste timmarna.

Resultatet

Direkt efter behandlingen kan man se att porerna dragit ihop sig och huden ser fräsch ut.

Vid behandling av pigmenteringar kan pigmentet mörkna redan samma dag eller inom ett par dagar, de ljusnar igen med hjälp av den naturliga cellförnyelsen som sker varje månad, de gamla hudcellerna stöts av och ny hud kommer fram, då ser man att hudtonen ser jämnare ut, detta kan ta upp till ca 3-4 veckor. Viktigt att hjälpa till med milda peelingar hemma och använda speciella hudvårdsprodukter rekommenderade av din hudterapeut som minskar melaninproduktionen.

Vid behandling av blodkärl, Roscaea krymper kärlen och dras samman, inom 3 veckor försvinner de med blodcirkulationen. I vissa fall kan några av kärlen dras samman redan direkt efter behandlingen. Rodnaden minskar vid varje behandling. Det är viktigt att underhålla med regelbunden IPL behandling då blodkärlen ofta hittar nya vägar och kan återbildas. Både kyla och värme och påverkar kärlen.

Behandling av linjer/spänsten: Huden återbildar kollagen och elastin och succesivt känns huden fräschare och mer elastisk. Kollagen bildningen ökar upp till 6 månader efter avslutad behandling. Det är en bra förebyggande behandling för att bibehålla spänsten i huden.

För att ytterligare förstärka effekten av en laserbehandling kan den kombineras med andra typer av behandlingar som t ex kemisk peeling.

För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Att tänka på

Trots att det inte rapporterats att något hänt råder vi gravida kvinnor att vänta med behandling till efter graviditeten.

Kontraindikationer:

 • Gravida eller ammande kvinnor
 • Metallimplantat
 • Pacemakeranvändare
 • Blödarsjuka
 • Hudförtunnande medicin
 • Hudsjukdom (aktiv herpes, psoriasis m.m.)
 • Keloid ärr
 • Myopathies (muskelsjukdom)
 • Cancer
 • Aktiva infektioner i kroppen

Priser

BehandlingPris
Helt ansikte2.000kr
Ansikte & Hals3.000kr
Ansikte, hals & dekolletage4.000kr
Dekolletage2.000kr
Enstaka kärl/pigmentfläck1.000kr
Näsa1.200kr
Kinder2.000kr
Hals2.000kr
Händer2.000kr
Tillägg, AHA Peeling500kr (ord. pris 1.000kr)
Paketpris vid 3 behandlingar20%
Paketpris vid 6 behandlingar30%

Priserna gäller per behandling om ingenting annat anges.