Fraud Blocker

HIFU Hudåtstramning

HIFU, icke kirurgisk hudåtstramning

Introduktion

HIFU (Högt Intensivt Fokuserat Ultraljud) är en icke-kirurgisk behandling som använder fokuserat ultraljud för att lyfta och strama åt slapp hud på ansikte/hals och kropp. Kollagenet stimuleras av ultraljudsvågorna och värmen som den alstrar. Detta ger ökad elasticitet och fasthet i huden. HIFU ger oftast bättre resultat än en behandling med laser, eftersom värmeutvecklingen går djupare ner i huden. HIFU har möjligheten att gå ända ner till SMAS-lagret, där man i vanliga fall endast kommer ner med hjälp av ett kirurgiskt ingrepp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Värmen triggar igång en ordentlig kollagenökning i vävnaden på ett effektivt och säkert sätt. De flesta patienter får en viss omedelbar uppstramande effekt, men den största skillnaden sker gradvis över 2-3 månader efter behandlingen då kollagenet fortsätter att bildas. De vanligaste områdena att behandla är kinder, haka/hals, men även kropp och byst-behandlingar förekommer.

HIFU är en säker och effektiv behandling som ökar hudens naturliga kollagenproduktion. Den ger jämna och fina resultat.

 

Vilka är kandidater för en HIFU-behandling?

HIFU passar bra till både kvinnor och män. Ingen återhämtningstid behövs, vilket ger dig möjlighet att snabbt återgå till dina dagliga aktiviteter. Detta gör HIFU till en perfekt behandling att utföra på lunchen. De bästa kandidaterna för HIFU-behandling är de som har slappa käklinjer, nasolabiala veck, hängande ögonlock och ögonbryn, dubbelhaka, slapp hud runt hals, fina linjer och rynkor, ojämn hudton eller struktur och stora porer.

Vad går att behandla?

Exempel på vad vi kan behandla:

 • Mage
 • Insida lår
 • Kärlekshandtag
 • Ovan knä
 • Insida överarm

Hur går behandlingen till?

HIFU levererar (hög intensitet fokuserat ultraljud) energi djupt ner i huden utan att skada det översta hudlagret. HIFU påverkar Dermis (mellersta hudlagret) tillsammans med SMAS-lagret, vilket är samma lager av vävnad som kirurger drar åt vid en ansiktslyftning. HIFU genererar värmeenergi i vävnaden vilket ger en omedelbar uppstramning och nybildning av kollagen, vilket ger långsiktiga åtstramningseffekter på ett säkert sätt.

Hur lång tid tar behandlingen?

Längden på behandlingen beror på det område som behandlas och din individuella behandlingsplan. Att behandla både ansikte och hals tar vanligtvis 30 ~ 45 minuter.

Är behandlingen smärtsam?

Eventuell smärta varierar från person till person. De flesta av patienterna tolererar behandlingen bra utan någon bedövning. Eventuellt obehag kommer endast i samband med behandlingen och är tillfälligt och varar vanligtvis bara under själva behandlingen.

 

Resultatet

Dom flesta patienter får en omedelbar uppstramande effekt, men den stora effekten av behandlingen kommer gradvis över 2–3 månader efter behandlingen då nytt kollagen genereras. Denna förnyelseprocess fortsätter upp till 6 månader efter den inledande behandlingen. Resultatet av varje behandling varar vanligen 1–2 år.

 

Att tänka på innan behandlingen

Utför EJ en ansiktspeeling dagen före/efter behandling. För män gäller rakat ansikte före behandling, helst så nära inpå som möjligt. En del kan känna en varm och stickande känsla i ansiktet under behandlingen, andra kan få en rodnad på behandlingstillfället, som brukar ge med sig efter några timmar. Var lite extra noga med att INTE vistas i direkt solljus dom närmsta dagarna efter behandling.

 

Är behandlingen säker?

HIFU har använts i över en halv miljon behandlingar över hela världen och man har inte hittat några biverkningar av behandlingen. Behandlingsmetoden är FDA godkänd samt CE märkt. Ultraljud har används inom medicinen i över 50år och är bevisat säker och effektiv i

Finns det biverkningar?

Du kan få rodnad eller mindre svullnad i början, kanske känner du lite stickningar. Dessa kommer att försvinna inom några timmar. Det signalerar att processen av kollagen förnyelsen har börjat.  I vissa fall kan mindre blåmärken förekomma.

 

Hur många behandlingar behövs?

Majoriteten av patienterna behöver bara en behandling för ett resultat. Experterna är överens om att dramatiska kliniska resultat kan uppnås med HIFU med förbättringar upp till 6 månader efter den inledande behandlingen. Touch-up behandlingar kan utföras tidigast efter 6 månader, beroende på graden av lyft och åtstramning som måste åtgärdas.

Att tänka på

Kontraindikationer
 • Hjärtsjukdomar
 • Blödarsjuka
 • Pacemaker
 • Metallimplantat i området
 • Graviditet
 • Infektion
 • Diabetes
 • Blodtrycksförändringar
 • Muskelavslappnande injektion (vänta 2 veckor med HIFU behandling efter injektion)
 • Fillers (3 månader innan och efter behandling)

Priser

Välj mellan följande områden:

Panna, kinder, haka, hals, mage, kärlekshandtag, insida lår, ovan knä, insida överarm.

Behandling Pris
1 område 4.900kr
2 områden 7.900kr
3 områden 9.900kr

Priserna gäller per behandling om ingenting annat anges.