Fraud Blocker

HIFU Ansiktslyft

HIFU Ansiktslyft

HIFU Ansiktslyft Utan Kirurgi

Är du ute efter ett ansiktslyft utan kirurgi? Då har är det kanske detta du letar efter! HIFU, eller High-Intensity Focused Ultrasound, är en icke-invasiv ansiktslyftningsbehandling som använder högintensivt ultraljud som stramar upp samt lyfter huden i ansiktet. I den här bloggen kommer vi att ta en närmare titt på vad HIFU-behandling innebär, hur det fungerar vilka fördelar det ger jämfört med traditionella kirurgiska ansiktslyftningar. Vi kommer också diskutera vilka som har möjlighet att dra nytta av behandlingen, eventuella risker eller biverkningar samt vad man förväntar sig efter behandlingen. Läs vidare så får du reda på om HIFU-behandling med starkare ultraljud är rätt för dig!

Att förstå HIFU och dess effektivitet med ultraljud

”Hudföryngring ansikte” använder ultraljud som stimulerar kollagenproduktionen i huden, vilket når underliggande vävnader på behandlingsområdet för ett mer långvarigt resultat på t.ex armar, mage eller envisa fettdepåer, men också lös hud. Resultaten av behandlingen kan vara synliga i flera månader och ger en icke-kirurgisk ansiktslyftning med minimal smärta. Genom fokusering av ultraljudsvågorna på specifika områden i ansiktet kan HIFU-behandlingen hjälpa till att stärka såväl som strama upp huden. Dessa ultraljudsvågor arbetar under ytan för stimuleringen samt produktionen av kollagen men också elastin, vilket resulterar i ett förbättrat utseende såväl en förbättrad hudton. I vissa fall kan patienter uppleva de första resultaten direkt efter behandlingen, men det tar vanligtvis några månader för de fulla effekterna att synas.

HIFU
HIFU

HIFU bygger på användningen av riktade ultraljudsvågor för att stimulera kollagenproduktionen i huden. Dessutom riktar HIFU-behandlingen in sig på att öka produktionen av elastinfibrer för att förbättra hudens elasticitet. Resultaten av behandlingen är gradvisa och kan ses under flera veckor efter utförandet. Det är värt att nämna att HIFU är godkänd av FDA och betraktas som säker att använda. Läs mer här, här, här och här.

Varför välja HIFU över kirurgi?

Hudföryngring ansikte erbjuder ett säkert och icke-kirurgiskt alternativ till kirurgiskt ansiktslyft. Minimala risker med naturliga resultat visar det sig vara kostnadseffektivt samtidigt som det inte kräver lång återhämtningstid eller ger någon ärrbildning. Dessutom kan HIFU rikta in sig på specifika områden, passera flera hudlager som då lyfter men även stramar upp huden för ett ungdomligt utseende i ansiktet.

Varaktigheten av resultatet i huden

Resultatet från HIFU ansiktslyft kan variera beroende på individens hudtyp och ålder. Det kan ta flera månader innan resultaten syns fullt ut. Majoriteten av personer upplever att resultaten från en HIFU-behandling varar i upp till ett år eller längre.

För bibehållna resultat kan upprepade HIFU-behandlingar rekommenderas efter några månader. Det är också viktigt att följa en bra hudvårdsrutin och undvika riskfaktorer som rökning och exponering i solen eftersom det kan förlänga varaktigheten av resultatet från HIFU-behandling.

Hur processen går till, konsultation

Innan ”Hudföryngring ansikte” påbörjas genomförs en konsultation för att bedöma om du är en lämplig kandidat. Under själva behandlingen appliceras ultraljudet på de önskade behandlingsområdena för att stimulera kollagenproduktionen, vilket ger en naturlig lyftande effekt. Processen tar vanligtvis mellan 30-90 minuter, beroende på området som behandlas. Efter behandlingen kan det uppstå viss svullnad och rodnad, men dessa symtom brukar försvinna inom några timmar eller dagar.

Vilket område/områden på min hud eller kroppen ger bäst lyft, vilka personer kan behandlas?


HIFU-behandlingen kan behandla flera områden i ansiktet, inklusive hakan, kinderna samt pannan. Dessutom kan den användas på halsen och dekolletaget för att förbättra hudens fasthet.

Andra områden som ofta behandlas inkluderar armarna samt magen tillsammans med låren med målet minskade fettdepåer. HIFU-behandlingen ger vanligtvis det första resultatet direkt efter behandlingen, men det slutliga resultatet kan ta upp till 3 månader att uppnå. En HIFU-expert kan ge en mer detaljerad bedömning av vilka områden som kan behandlas.

HIFU-behandlingen passar både kvinnor och män i olika åldrar och hudtyper. Det är ett alternativ för de som vill undvika kirurgiska ingrepp eller inte vill genomgå en operation. Boka konsultation med en HIFU-expert som hjälper till att bedöma om du är lämplig kandidat baserat på dina individuella behov och mål. Personer med kontraindikationer som blodförtunnande mediciner eller pacemaker kanske inte är lämpliga för behandling.

Behövs det flera HIFU-behandlingar för att se resultat?

Flera HIFU-behandlingar kan rekommenderas för att uppnå optimala resultat. Antalet behandlingar som behövs varierar baserat på individuella faktorer och önskat resultat. Underhållsplan med regelbundna HIFU-behandlingar bidrar till bibehållet resultatet över tid.

Biverkningar, risker, tid för återhämtning

HIFU-behandlingen är vanligtvis säker med minimala biverkningar eller risker. En del personer upplever tillfällig svullnad, rodnad eller obehag, men detta försvinner oftast snabbt. Allvarliga komplikationer är sällsynta. Kontakta en expert för mer information om specifika risker eller biverkningar.

Efter en icke-kirurgisk HIFU-behandling krävs ingen lång återhämtningstid. Du återgår till dina vanliga aktiviteter direkt då du inte behöver ta ledigt från jobbet eller begränsa din fysiska aktivitet. Vissa upplever även stickningar eller spänningar i det behandlade området, det brukar avta snabbt. Följ eftervård med hudvårdsinstruktioner från din HIFU-expert så du optimerar resultatet samtidigt som du minimerar eventuellt obehag. Om du upplever några ihållande eller oroande biverkningar bör du rådgöra med din HIFU-expert för mer vägledning.

Vad kan man förvänta sig efter HIFU-behandlingen?

Förvänta dig gradvisa resultat under flera månaders tid. Din hud kommer bli stramare med ett lyft utan några kirurgiska ingrepp. Denna pågående behandling stimulerar produktionen av kollagen och elastin, vilket ger ett mer ungdomligt utseende. HIFU kan användas på olika områden såsom ansikte, hals och kropp.

Effektiviteten av HIFU-behandlingen skulle kunna vara i flera år, även om det varierar på faktorer som ålder, men också hudtyp. För bibehållna resultat rekommenderas upprepade behandlingar. Till skillnad från fillers eller botox ger HIFU ett mer långvarigt resultat med naturlig hudförbättring utan betydande risker eller lång återhämtningsperiod.

Hudföryngring ansikte

Efter behandlingen ”Hudföryngring ansikte” kommer du gradvis börja se resultat. Huden blir stramare samtidigt som slapp hud lyfts upp utan kirurgiska ingrepp. Det är vanligt att uppleva omedelbar stramande känsla direkt efter behandlingen. Inom några månader stimuleras kollagenproduktionen vilket resulterar i en fastare samt mer ungdomlig hudstruktur. Eventuell rodnad eller svullnad lägger sig inom några dagar. Små blåmärken kan synas de första veckorna. Optimala resultat uppnås efter 2-3 månader när ny kollagen formats. Med en eller flera behandlingar kan rynkor, linjer och dubbelhaka förbättras markant.

Vanliga frågor

Hur länge håller HIFU ansiktslyft?

Effektdurationen för HIFU ansiktslyft, hudföryngring ansikte brukar vara upp till ett år eller längre. Längden på resultatet varierar beroende på faktorer såsom ålder, hudkvalité samt livsstil. För förlängd effektivitet av behandlingen – upprepa den med jämna intervaller. Dessutom ger en hälsosam livsstil med mindre alkohol, solskydd plus rätt hudvård till ett förlängt resultat.

Vad är HIFU ansiktslyft?

HIFU ansiktslyft innebär icke-kirurgisk behandling. Genom användning av högfrekvent ultraljud stimulerar HIFU-tekniken kollagenproduktionen som stramar upp huden med dess fibrer utan medicinering. Metoden är säker och bekväm för minskning av rynkor, åldersfläckar och slapp hud, med minimal återhämtningstid.

Hur mycket kostar HIFU behandling?

Kostnaden för HIFU-behandling varierar beroende på behandlingsområde och klinikens läge. I genomsnitt kostar HIFU ansiktslyft mellan 5000-15000 kr per tillfälle.

Kontraindikatorer

Kontraindikationer
  • Hjärtsjukdomar
  • Blödarsjuka
  • Pacemaker
  • Metallimplantat i området
  • Graviditet
  • Infektion
  • Diabetes
  • Blodtrycksförändringar
  • Muskelavslappnande injektion (vänta 2 veckor med HIFU behandling efter injektion)
  • Fillers (3 månader innan och efter behandling)

Priser

Välj mellan följande områden:

Panna, kinder, haka, hals, mage, kärlekshandtag, insida lår, ovan knä.

BehandlingPris
1 område4.900kr
2 områden7.900kr
3 områden9.900kr

Priserna gäller per behandling om ingenting annat anges.