Fraud Blocker

Hårborttagning Diod

Hårborttagning Diod Laser

Introduktion

Permanent hårborttagning med marknadens bästa och säkraste laser Biotech Italia.

Denna laser är en säker metod och vi kan behandla alla hudtyper, även mörkare hudtyp, dock ej svart hud. Diodlaser är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser och ljusbehandlingar som t.ex. IPL.

Viktigt att tänkta på: Tar du speciella receptbelagda mediciner exempelvis Roaccutan bör detta informeras till kliniken innan bokning sker.

Våra behandlingar utförs av specialutbildade hudterapeuter med bred erfarenhet inom området.

 

Skillnaden mellan IPL Laser och Diodlaser?

Mindre smärta

Vår diodlaser har dubbel kylning vilket gör att man kan använda högre effekt utan att huden skada huden vilket också ger ett bättre resultat.

Säkerhet

Vår diodlaser använder en patenterad pulsteknik PIPW (Puls i Pulse Wave), vilket ger en bättre effekt på hårborttagning, och mycket mindre smärta för patienten.

 

Färre antal behandlingar

Denna metod är effektivare och reducerar fler antal hårsäckar vid varje behandlingstillfälle, vilket innebär att du blir hårfri snabbare och det är även mer ekonomiskt i längden.

Hur går behandlingen till?

En kall gel appliceras på huden och sedan förs diodlasern fram och tillbaka med små intensiva ljuspulser. En så kallad Collimated lins levererar en direkt våg av laserenergi utan förlust och sidospridning, vilket innebär att energin endast når ner till hårsäcken där den hettas upp och inte påverkar omkringliggande vävnad. Ibland kan man se en lätt hudrodnad första dygnet men ofta syns det ingenting av hårborttagningsbehandlingen. Till skillnad från IPL laser så har Diodlasern dubbel inbyggd kylning vilket gör den näst intill smärtfri.

Hårborttagningen tar allt från några få minuter till några timmar beroende på vilka kroppsområden som behandlas.

 

Hur påverkas huden efter behandlingen?

Vissa personer ser ut precis som de gjorde i huden innan behandlingen påbörjades, utan ens en rodnad. Vissa personer får en lätt rodnad. Vanligt är att man blir rödprickig, en värmeutveckling uppstår runt varje hårsäck, där håren finns blir det rött. Detta lägger sig efter några minuter till någon timme.

Efter hårborttagning med laser får man normalt en viss hudrodnad och en liten svullnad. I vissa fall ses enstaka vattenblåsor som försvinner spontant inom någon vecka. Viktigt är att inte riva på blåsorna eftersom de då kan bli infekterade och ge ärrbildning.

Man ska inte utsätta det behandlade hudområdet för starkt solljus under två veckor. Det är bra att lugna ner huden med kylbalsam eller Aloe Vera gelé, om huden känns irriterad. Detta bör man göra direkt efter behandlingen så att eventuell värmeutveckling inte skall spridas. Preparaten skall ligga på huden tills värmen avtagit och skall strykas på i ett tjockt lager, vid behov upprepade gånger.

För att minimera risken för pigmentförändringar på huden efter hårborttagning med laser är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solexponering. Detta gäller framförallt de första veckorna efter hårborttagningen.

 

Hur fungerar laserbehandlingen vid hårborttagning?

Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70°C och därvid ödeläggs permanent (permanent hårreducering). Temperaturen i hårrötterna bestäms av laserljusets dos. För att uppnå ett optimalt resultat med hårborttagningen med minsta möjliga risk för biverkningar är det viktigt att anpassa dosen till hud- och hårfärgen. I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada liten. Diod-laserns inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen. Temperaturen i hårrötterna påverkas däremot inte av kylningen. Man får därigenom en selektiv hårborttagning. I likhet med andra laser- eller IPL system så fungerar diod-lasern endast på hårsäckar som befinner sig i tillväxtfas.

Vad går att behandla?

Vi kan behandla hårstrån som är mörka eller ljusare bruna, håret måste innehålla pigment. Vi kan inte behandla helt vita/blonda, grå och röda hårstrån. Det går att behandla nästan alla hudtyper, (hudtyp 1-VI), även mörkare hudtyp går att behandla som tex indisk hudtyp. Vid osäkerhet rådgör med oss under konsultationen. Den bästa kandidaten är hudtypen med så ljus hud som möjligt och så mörka och kraftiga hårstrån som möjligt.

 • Ansikte
 • Hela armar
 • Armhålor
 • Bröst/mage
 • Rygg
 • Brasiliansk/intima områden
 • Hela ben
 • Överkropp
 • Underkropp

Resultatet

Du får resultat efter varje behandling. Under de närmaste 10-20 dagarna kommer det verka som att håret fortfarande växer. Detta är normalt. Därefter kommer det att falla bort hår fläckvis på grund av hårets olika växtcyklar.

Efter ett antal behandlingar växer håret långsammare och blir finare och finare.

 

Hur många behandlingar behövs?

I de flesta fall behövs 4-10 behandlingar för att uppnå optimal effekt med hårborttagning, men detta kan variera mellan olika patienter. Vissa kan behöva fler behandlingar. Anledningen till detta är att man vid hårborttagning bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna under hårborttagningen. Intima områden och armhålor kan behöva några fler behandlingar än andra delar på kroppen då man ofta har många hårsäckar där.

En mans skägg kan kräva 15 behandlingar pga den kraftiga hårväxten. Samt att ansiktsbehåring tar även det några fler behandlingar än kroppen. Hårets växtfas är en avgörande faktor för resultatet av behandlingen och det är ca 30% av de synligt växande håren som försvinner efter varje behandlingstillfälle. Det är ungefär det antalet av kroppsbehåringen som är i växande fas, men kan variera från person till person. Även hårfärg och hårets tjocklek är av betydelse, ju mörkare och ju grövre håren är, desto snabbare uppnås ett tillfredsställande resultat. Det är inte säkert att 100 procent av håret försvinner permanent, enstaka hårstrån kan aktiveras senare i livet. Hormonella rubbningar och sjukdomar kan återaktivera enstaka strån.

 

Hur ofta?

Området där hårväxten skall avlägsnas bör behandlas kontinuerligt. Efter 4–8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen.  Det kan variera från område på kroppen och person. Så många hår som möjligt bör vara synliga för bästa resultat. Ju fler behandlingar man gjort desto längre tid kan det krävas mellan behandlingstillfällena. Ofta flera månader.

En del patienter kan uppleva att det efter några hårborttagningsbehandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna ”aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta innebär bara att man enklare får bort dessa ”nyaktiverade” hårsäckar vid efterföljande behandling.

Att tänka på

 • Utsätt inte huden för någon form av solexponering/UV ljus 3 veckor innan och efter.
 • Använd inga brun utan solprodukter innan behandling.
 • Du får endast raka området eller klippa med en sax.
 • Du får inte vaxa, tråda eller använda pincett på området under kuren.
 • Använd inga hudförtunnande mediciner, ex roaccutan , tetralysal osv.
 • Använd inte deodorant innan din behandling (gäller endast behandling av armhåla).

Kontraindikationer:

 • Gravida kvinnor
 • Epilepsi
 • Pacemakeranvändare
 • Blödarsjuka
 • Hudförtunnande medicin (ex roaccutan, tetralysal osv)
 • Hudsjukdom (aktiv herpes, psoriasis m.m.)
 • Misstänkta hudblemmor.
 • Diabetiker
 • Cancer
 • Aktiva infektioner i kroppen

Priser

Se aktuell prislista här.